Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: "Лукойл" ще има последна възможност да изпълни изискванията

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че "Лукойл" ще има последна възможност да изпълни изискванията. Финансовият министър Симеон Дянков има среща с ръководството на компанията утре сутрин.

Очаква се рафинерията да подготви график, за да може в следващите 2 месеца да постави уредите, изисквани по закон.

Над 20 мобилни групи уточняват складовите наличности на горивата в рафинерията "Лукойл Нефтохим" - каза още Борисов в девинското село Осиково:

Имахме два варианта - или да не приложим закона, или да го приложим така както винаги сме казвали - за всички, няма значение - малки или големи. Предупредихме няколко пъти, фактът е на лице. От Дянков знам, че утре в девет часа имат последна среща и очакват графика, съответно дали могат тези измервателни уреди в рамките на два месеца да ги поставят.

Така че мобилните групи, около 20 групи са в момента в "Нефтохим", проверяват складовите наличности и всичко останало. Въпросът е технически дали могат да го отработят и да го свършат. Въпросът е, разбира се, и такъв защо досега не са го направили, и както виждате това, което сме поели ангажимент, това направихме.

На въпрос, държавата има ли механизми да овладее ситуацията при евентуална разлика в цените на горивата, премиерът добави: И министър Трайков вчера, заедно с Дянков ги събирах, за да търсим такива буфери, възможности, но аз истински се надявам, че рафинерията ще постъпи отговорно.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени