Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ер Франс" предупреждава за нарушения в трафика до понеделник

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Френската авиокомпания "Ер Франс" предупреждава за възможни нарушения в трафика от днес до понеделник заради стачка на три синдиката които засягат 25 % от пилотите на компаниятана.

Засега няма отменени полети. Трафикът на "Ер Франс" е непредвидим до 1 август, включително. Възможни са закъснения. Не е изключено да се стигне и до отмяна на полети. На летище "Шарл дьо Гол" в Париж са променени часовете на някои полети на дълги разстояния, уточни ръководството на компанията. "Ер Франс" приканва пътниците да се осведомят предварително.

Пилотите и стюардите са недоволни от промените в организацията на труда им в провинцията. Към тях се присъединяват и авиомеханици. Те решиха да проведат стачката въпреки постигнатото споразумение, след което основният синдикат на компанията се отказа от протести. Правителството успя да предотврати друга, много по мащабна стачка на френските пилоти, предвиждана за пети август като протест срещу реформата на условията на пенсиониране.

Не са обявени закъснения на самолети, пристигащи и заминаващи за и от Франция на летище "София" заради стачката. Излитането на самолета на "България ер" за Париж е закъсняло заради натоварен въздушен трафик, казаха от летище "София". От там обаче не изключиха причината да е свързана със стачката. Със закъснение е излетял от Париж самолетът на "Ер Франс" за София, но по друга причина.

По публикацията работи: Юлия Талева - кор. на БНР в Париж
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна