Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на Кадир Мехмед се подобрява

Снимка: БГНЕС

Намереният в безпомощно състояние 34-годишен мъж Кадир Мехмед постепенно се стабилизира, заяви пред "Хоризонт" заместник-директорът на болницата в Благоевград д-р Александър Костов. След всички проведени консултации от вчера медиците са установили, че той няма соматично или сериозно заболяване, но е отслабнал много за кратко време и за това се захранва постепено.  
На Кадир Мехмед ще бъде предложено да бъде настанен в социално заведение, съобщи в интервю за "Хоризонт" директор на дирекция Социалното подпомагане в Благоевград Александър Балев. След възстановяването си Кадир Мехмед ще може сам да избере дали да бъде настанен в социално заведение или не, а там може да остане три месеца. Близки и роднини до момента не са потърсили потърпевшия.
Кметът на село Голяма вода, от което е Мехмед - Бейджан Ефраим, заяви пред "Хоризонт", че няма данни мъжът да е станал жертва на търговци на хора, каквито информации се появиха в медиите. От цялото село единствено семейството на Кадир Мехмед работи в Гърция, уточни още кметът.

Интервютата на Татяна Величкова с Александър Балев - директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Благоевград, с Бейджан Ефраим - кмет на с. Голяма вода и с Александър Костов - зам.-директор на болницата в Благоевград, можете да чуете в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна