Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 4 мъртви и 3 ранени във войната по пътищата

Снимка: Пресцентър на МВР-Плевен

Обновена: 18:20 ч.

Двама пешеходци загинаха тази нощ в София, след като бяха блъснати от две коли на бул. „България”. От столичната полиция обявиха повече подробности преди малко. Двамата водачи са били с мощни автомобили, съобщиха от СДВР. Те не са задържани. Засега от полицията изключват версията за автогонка. По данни на  МВР в миналото на единия са били отнети 2 контролни точки, а на другия - 4. Санкциите не са били за причиняване на ПТП, уточниха от полицията.

При катастрофа на бул. "Ботевградско шосе" на място загина още един човек, а двама бяха ранени. Шофьорът загинал на място. Той има 33 регистрирани нарушения за последните 19 години, включително за превишена скорост и причиняване на катастрофа и на три пъти е възстановявал точки, съобщиха от МВР. Водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се ударил във входа на пешеходен подлез, след което се върнал на платното.

18-годишно момче загина, а 15-годишно момиче е в тежко състояние, след като бяха блъснати от лека кола на пътя от Батак към Цигов чарк. Двамата вървели по банкета, когато автомобил, управляван от 23-годишен, изхвърчал от платното заради несъобразена скорост и ги помел. Дрегерът отчел 0.48 промила в кръвта на шофьора.

Шефовете на СДВР и Пътна полиция Валери Йорданов и Богдан Милчев посочиха, че за юни и юли тази година са регистрирани 358 произшествия по-малко в сравнение със същия период на 2010 г. Сто пъти повече фишове са били съставени на пешеходци за неправилно пресичане през същите месеци в сравнение с юни и юли 2010 г. Комисар Йорданов предложи възстановяване на контролни точки от КАТ да може да се прави само веднъж на 2 години, ако те са били отнети за предизвикване на ПТП.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна