Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (София) също отпадна от Лига Европа след дузпи

Наставникът на Локомотив (Сф) Диян Петков има защо да е угрижен
Снимка: БГНЕС

Футболистите на "Локомотив" /Сф/ отпаднаха в третия предварителен кръг на турнира Лига Европа, след загуба на Националния стадион "Васил Левски" в срещата-реванш от полския "Шльонск" с 3:4 при изпълнение на дузпи.

И в двата мача отборите на "Локомотив" /София/ и полският "Шльонск" /Вроцлав/ не успяха да си отбележат гол, гол не падна и в двете продължения и въпросът за крайния победител бе решен с дузпи. Иво Иванов и Марчо Дафчев пропуснаха при изпълнението на дузпи и отборът на Шльонск продължава участието си в турнира Лига Европа, а "Локомотив" /София/ отпадна.

Първото полувреме премина при сравнително равностойна игра, но по-опасните положения бяха пред вратата на българския отбор. Най-опасното положение бе в 41-та минута, когато капитанът на поляците Себастиан Мила стреля силно, но вратарят на локомотивци Валентин Галев демонстрира прекрасен рефлекс и изби топката в ъглов удар. В 44-та минута отново имаше опасност пред вратата на локомотивци и отново Валентин Галев бе на висота. Най-чистото положение за Локомотив бе в 71-та минута, когато Искрен Писаров центрира от десния фланг, но Мирза Мешич бе блокиран. Впрочем босненският нападател Мирза Мешич бе един от най-дейните на терена, но явно изчерпа физическите си сили и в 75-та минута бе сменен от Преслав Йорданов. Резервата Преслав Йорданов се включи бързо в играта и в 82-та минута бе задържан с ръце от полски защитник в наказателното поле, но главният съдия Оливер Драхта от Австрия прецени, че е борба за топка и няма нарушение. Във втората минута на даденото от съдията продължение след края на мача от треньорския щаб на "Локомотив" имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на защитник на гостите, но такава не бе отсъдена.

 

Среща-реванш от третия квалификационен кръг на турнира по футбол Лига Европа:

Локомотив /София/ - Шльонск /Вроцлав/ - 0:0 в редовното време, 0:0 след продължения, 3:4 след изпълнение на дузпи.

Шльонск /Вроцлав/ продължава в плейофите за класиране на турнира Лига Европа, а Локомотив /София/ приключи участието си.

Дузпи:

Румен Горанов - 1:0

Дариуш Щилка - 1:1

Преслав Йорданов - 2:1

Себастиан Мила - 2:2

Иво Иванов - Мариан Келемен спасява, 2:2

Лукаш Мадей - 2:3

Кристиан Добрев - 3:3

Дариуш Петрешак - 3:4

Марчо Дафчев - Мариан Келемен спасява, 3:4

Първият мач във Вроцлав завърши 0:0.

Стадион: Национален стадион Васил Левски

Зрители: 3000

Време: Дъждовно, мачът се игра на електрическо осветление с начален час 20,30 часа

Главен съдия: Оливер Драхта /Австрия/

Жълти картони:

Локомотив: Атанас Атанасов, Йордан Върбанов, Милен Лахчев

Шльонск: Рок Елснер, Пьотър Целебан, Амир Спахич

Състави:

Локомотив /София/: Галев, Върбанов Лахчев Дяков /Гаров - 90/ , Добрев,. Янев /Дафчев - 46/, Писаров, Горанов, Иванов, Атанасов, Мешич /Йорданов - 75/

Шльонск: Келемен, Целебан, Пиетрашак, Василук, Спахич, Елснер, Дудек /Щилка - 118/, Цетнарски, Мила,. Собота /Мадей - 81/, Диас /Воскамп - 59/.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!