Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията със САЩ ще е тема на телефонен разговор на Г7

Снимка: БГНЕС

Финансовите министри и управителите на централните банки на страните от Г7 ще обсъдят ситуацията със световните финансови пазари по телефона късно в събота или неделя. Това е съобщил европейски дипломатически източник пред агенция Ройтерс.

Източникът е допълнил, че понижаването на кредитния рейтинг на САЩ от агенция "Стандард енд Пуърс" е имало глобално измерение, което се добавя към дълговата криза в еврозоната. Това увеличавало нуждата от международна координация, обяснил дипломатът.

"Г7 ще разговарят по телефона. Все още не е потвърдено дали ще бъде на един или два етапа, довечера и утре", посочил източникът на агенцията.

Френският финансов министър Франсоа Бароан заяви в радио интервю, че е твърде рано да се каже дали ще има извънредна среща на Г7. Финансовите министри и гуверньорите на централните банки на Г7 по програма трябва да се срещнат в началото на септември във френския град Марсилия.

Г7, или групата на седем от най-големите индустриализирани икономики, се състои от Франция, Германия, Италия, Япония, Великобритания, САЩ и Канада.

По публикацията работи: Ройтерс / Мария Петрова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна