Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бунтовници нападнаха резиденцията на афганистански губернатор

Снимка: БГНЕС

Последно обновяване: 12:55 ч.

Резиденцията на губернатора на провинция Парван в централен Афганистан е била атакувана от въоръжени бунтовници. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на свидетел на нападението.

Изстрели от автоматично оръжие са се чували след атаката, при която е възможно да са участвали и терористи самоубийци. Свидетелят, разказал за инцидента пред агенцията, съобщил, че е чул най-малко два големи взрива по време на нападението.

Бойци, носещи жилетки с експлозиви, са щурмували резиденцията на губернатора на провинция Парван, потвърдил самият той за местна телевизия, цитирана от Франс прес. Губернаторът все още се намирал вътре в къщата си, която продължавала да бъде обект на нападение.

Аз съм вътре. Досега имаше пет експлозии, заявил Абдул Башир Саланги за телевизия "Толо нюз". По думите му афганистанските сили за сигурност водят битка с бунтовниците в комплекса, където той живее и има също административни сгради.

При атаката са загинали деветнадесет души, е съобщил за Франс прес Сидик Сидики, говорител на вътрешното министерство на Афганистан. Той уточнил, че 14 цивилни и петима полицаи са били убити, а други 37 души са били ранени при атаката.

Провинция Парван се намира на около 50 километра северозападно от столицата Кабул.

По публикацията работи: Световните агенции / Мария Петрова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна