Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: Няма основание за разваляне на договора за продажбата на ТЕЦ "Варна"

Снимка: БГНЕС
Няма основание за разваляне на договора за продажбата на ТЕЦ "Варна", която е собственост на чешката компания ЧЕЗ Груп. Това каза за „Хоризонт” изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов по повод появила се в пресата информация, че се търси нов собственик на централата заради забавяне на екологичните мерки.

Припомняме, че от компанията ЧЕЗ Груп, която е собственик на ТЕЦ Варна, съобщиха, че не планират продаване на централата.

Емил Караниколов каза още, че Агенцията за приватизация ще вкара в бюджета за тази година заложените приходи от продажба на държавни предприятия и дялове.

Горе-долу имаме почти сключена сделка за холдинг "Промишлено строителство", продължаваме да чакаме оферти за „Булгартабак”, ЕРП-та вървят добре, във военно-промишления комплекс тръгнаха нещата, пуснали сме процедура за оценка на ВМЗ "Сопот". Аз лично вече започвам тайничко да се надявам, че ще бъдат и повече от тези, които са запланувани, но нека засега да се спра на това, че което ни е запланувано като приходна част, считам, че ще го изпълним - 450 милиона.
По публикацията работи: Юлиана Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна