Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Лукоил" повиши бензина напук на евтиния петрол и Дянков, съобщава Сега. В три страни на Европейския съюз се предлага по-евтин дизел от продавания в България, уточнява изданието и припомня прогнозата на финансовия министър, че очаква ново понижение на цените на бензина и дизела у нас, заради спадащите петролни котировки.

582 809 българи са лишени от лекар в своя град или село, пише Труд. Справка на Министерството на здравеопазването, поискана от вестника показва, че незаетите практики за личен лекар са 424. Има хора, които трябва да пропътуват 50-60 километра, за да посетят семейния си лекар. Най-много са незаетите кабинети в Кърджалийско, Търговищко и Силистренско, отбелязва още вестникът и допълва, че Здравната каса раздава месечни бонуси до 1200 лева за привличането на доктори. Кметове пробвали нестандартни методи, като обещавали хубави булки, но и това не помагало, съобщава още "Труд".

"Хората с увреждания масово без работа", гласи централното заглавие на Дума. Изданието се позовава на данни, изнесени от д-р Дияана Инджова, председател на Центъра за психологически изследвания. Тя е посочила, че от около 250 000 души с увреждания в трудоспособна възраст, работа имат едва около 10 %. Над 98 % от безработните с увреждания са на борсата над година.

Монитор предупреждава за морски вирус, разпространил се в края на лятото, който засяга и бъбреците на заболелия. Изданието цитира и думите на премиера Борисов: "Кадърните в Темида трябва да вземат връх".

Стандарт публикува друг цитат на Борисов – „Доган срина БСП и НДСВ”.  Всекидневникът показва и как емоциите могат да събират налозите в хазната. Под заглавие „Изневяра за 100 бона” се разказва, че разгневена съпруга натопила половинката си пред данъчните. Инспекторите от НАП веднага започнали проверка. В потвърждение на този случай, статията отбелязва, че тази година се забелязва бум на обаждания от "съвестни" граждани. Най-често се топят съседи. 

КАТ започва да снима с камера гонките по улиците на София. По записите ще издирват и наказват нарушителите, предупреждава 24 часа.

Новата летищна кула на аерогара София ще е готова за 10 месеца и ще струва над 14 милиона лева, съобщава Новинар.

По публикацията работи: Мая Бонева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна