Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Либийци нахлуха в посолството в Атина

Снимка: ЕПА / БГНЕС
Либийци нахлуха в сградата на посолството в Атина и заличиха всички символи, свързани с режима на Кадафи. При инцидента няма ранени.

Нахлулите в посолството либийци изгориха в двора на дипломатическата мисия портретите на Муамар Кадафи. По този начин те реагират на информацията, че либийската опозиция е вече в столицата Триполи. Демонстрантите, сред които и гръцки граждани от либийски произход, успяха да свалят знамето на Либия, заличиха символите и демонстративно поставиха знамето на бунтовниците, обсадили Триполи.

До този момент либийската дипломатическа мисия в Атина не е отправила искане за засилване на охраната на сградата и дипломатите.

По повод на случилото се в либийската дипломатическа мисия от централата на Комунистическата партия направиха изявление срещу намесата на външни сили в либийския конфликт. Според гръцките комунисти, целта на кървавата смяна на режима „са петролните залежи в страната”.
От лявата коалиция Сириза настояват правителството в Атина да признае Преходния национален съвет на либийските бунтовници.
По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР В Гърция
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна