Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ иска увеличение на минималната работна заплата

Снимка: БГНЕС
За увеличение на минималната работна заплата и на бюджетните възнаграждения настояват от КНСБ. Позицията ще бъде представена на среща с премиера Бойко Борисов. Лидерът на синдиката Пламен Димитров съобщи основните искания за увеличение на доходите:

С десет процента увеличение на работната заплата във всички бюджетни системи. И на второ място - минималната работна заплата за страната, нова стъпка на 290 лв. от 1 януари догодина. Има реална възможност бюджета да понесе допълнително увеличение с около 10% и ръст на минималната заплата допълнително, което ще даде глътка въздух на ниските доходи. Както и допълнителното наше искане, което касае данъците - най-накрая в България да се въведе необлагаем минимум в облагането на доходите на физическите лица.

Във Варна Димитров присъства на подписване на споразумение между кмета Кирил Йорданов и Съюза на транспортните работници в България. То гарантира, че КНСБ ще има достъп до информация за реализацията на проекта за модернизация на транспорта във Варна.
По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна