Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата учебна година започва на 15 септември във всички столични училища

До 10 септември ще приключи изграждането на видеонаблюдение в 7 от парковете и градинките в столицата
Снимка: БГНЕС
Новата учебна година ще започне на 15 септември във всички столични училища, въпреки продължаващите ремонти. Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че 4 детски градини ще останат затворени и след 15 септември заради основен ремонт, но децата ще посещават сборни групи в съседни градини:

В момента текат ремонтите в 37 детски градини и 19 училища. Това са основните ремонти, които се финансират от общинския приватизационен фонд - около 6 милиона и половина за тази дейност. Освен това инвестираме във видеонаблюдение и разбира се имаме за първи път вече от тази година и европейско финансиране за ремонти. Това са 9 училища, в които в момента вървят процедури за да започне цялостната енергийна ефективност на тези 9 училища. То ще продължи малко по-дълго, ще има работа и през учебната година и в следващото лято, което е с две годишен срок на изпълнение. До този момент сме подменили дограмата на 70% от детските градини и 75% от училищата, включително и Първа английска гимназия.

Фандъкова потвърди, че до 10 септември ще приключи изграждането на видеонаблюдение в 7 от парковете и градинките в столицата. До този момент камери има пред Народния театър "Иван Вазов" и Руската църква.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени