Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бунтовниците предлагат награда за залавянето или убийството на Кадафи

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Преходният национален съвет на либийските бунтовници обяви, че предлага амнистия на всеки от сътрудниците на полковник Муамар Кадафи, който убие либийския лидер или го залови, предадоха световните агенции.

Председателят на съвета Мустафа Абдел Джалил също казал, че бизнесмен в Бенгази е предложил награда от два милиона либийски динара (около милион и триста хиляди долара) за залавянето на Кадафи.

Преходният национален съвет обяви, че на всеки от вътрешния кръг, който убие Кадафи или го залови, обществото ще даде амнистия или помилване, независимо какво престъпление е извършил, заявил Джалил на пресконференция.

Полковник Муамар Кадафи е изгубил контрол над 95 процента от Либия и е дошъл краят на управлението му. Това е заявил говорител на бунтовниците за телевизия Ал Джазира.

Режимът на Кадафи е приключен на 95 процента, 95 процента от Либия е под контрола на бунтовниците, заявил по сателитния телевизионен канал полковник Абдала Абу Афра, говорител на военния комитет на Преходния национален съвет на бунтовниците. Който управлява Либия е този, който контролира (военния комплекс в Триполи) Баб ал-Азизия и това е реалността. За нас с Кадафи е свършено, казал Абу Афра.
По публикацията работи: Световните агенции / Мария Петрова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна