Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турист загина в Пирин

Снимка: Архив

66-годишен турист е загинал в Пирин, съобщи планинската спасителна служба в Банско. Сигналът е подаден в 18.00 часа. Веднага към мястото са тръгнали групи спасители. При пристигането си те установили, че човекът е загинал на място от травми по тялото и главата при падането му по скален улей. Човекът се е движел по немаркирана пътека.
 
Борис Мутафчиев - дежурен в спасителната служба в Банско, допълни:

На 66 години е. Никола Филипов от София. При слизане от северния ръб на връх Вихрен, Джамджиевите скали, към Бъндеришка поляна, човекът се е подхлъзнал и е паднал по скалите, може би към 200 м надолу е спряло тялото. Човекът е починал на място. С него е имало още 1 човек – негов приятел.

Информацията е подадена в 18 ч. Веднага се сформира група от 12 планински спасители. След това тръгва и друга група. Като отидохме там, намерихме човекът починал. Мястото е трудно, изкачването беше много тежко, но трябваше да стигнем бързо.

Сега има много туристи в планината. Препоръчваме им да ходят по маркираните пътеки, да не надценяват своите възможности. Желателно е дълги преходи да се правят сутрин рано, докато е по-хладно, следобед е много топло.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени