Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Михайлов отпадна от Шампионската лига

Витсел вкара 2 гола във вратата на Николай Михайлов от "Твенте" и изпрати тима си "Бенфика" в групите на Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

 

Вратарят на националния ни отбор по футбол Николай Михайлов няма да играе в групите на Шампионска лига, след като неговият отбор "Твенте" загуби на реванша от "Бенфика" с 1:3. Михайлов пази цял мач на вратата на холандците, въпреки контузия, но не успя да помогне на тима си да продължи напред. Първият мач преди седмица в Еншеде завърши 2:2, а на реванша "Бенфика" спечели с лекота с 3:1. Португалците вкараха три бързи гола след почивката след две попадения на белгиеца Аксел Витзел и едно на капитана Луизао. "Твенте" стигна до почетен гол 5 минути преди края чрез Браян Руис.

Кошмарът на "Левски" и "Литекс" в евротурнирите - "БАТЕ" Борисов, отново ще играе в групите на най-комерсиалния турнир, след като надигра с 2:0 като гост "Щурм" Грац. В първия мач в Беларус двата отбора завършиха 1:1 и "Щурм" бе считан за фаворит за реванша. Беларусите обаче поднесоха поредната изненада, като спечелиха с 2:0 и се класираха за групите на турнира. Марко Шимич и Александър Володко реализираха головете за "БАТЕ".

"Арсенал" също намери място в групите на Шампионската лига след победа над "Удинезе" с 2:1 като гост. "Артилеристите" са в груповата фаза неизменно от сезон 1998/99 насам. "Удинезе" заличи пасива от първия мач след гол на Антонио Ди Натале в 39-та минута, но Робин ван Перси изравни 10 минути след почивката. "Удинезе" получи нов шанс да поведе в резултата в 59-та минута, но Ди Натале изпусна дузпа. Тио Уолкът сложи точка на спора с второ попадение за "Арсенал" в 69-та минута.

Чешкият "Виктория" Пилзен влезе в групите на турнира за първи път в историята си от първия си опит. Чехите отстраниха с лекота датския "Копенхаген" с общ резултат 5:2 - 2:1 на реванша снощи у дома и 3:1 в първия мач преди седмица.

"Олимпик" Лион отстрани руския "Рубин" Казан след равенство 1:1 в Русия снощи. Начо вкара за тима от Казан, но Бакари Коне изравни за "Лион". В първия мач французите имаха аванс от 3:1.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени