Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Формула 1: Фетел със 7-ма победа от началото на сезона

Себастиан Фетел празнува заедно с механиците на "Ред Бул" победата си в Гран При на Белгия
Снимка: БГНЕС

 

Себастиан Фетел спечели седма победа от началото на сезона във Формула 1, след като завърши на първо място в Гран при на Белгия. Германският пилот на "Ред Бул" записа време 1:26:44.693 часа на пистата Спа-Франкоршан, като изпревари съотборника си Марк Уебър и пилота на "Макларън" - Дженсън Бътън.

Уебър завърши състезанието с 3.741 секунди пасив срещу световния шампион и затвърди двойната победа на "Ред Бул". Бътън от своя страна изостана на 9.469 секунди от победителя, а челната десетка допълниха Фернандо Алонсо с "Ферари", Михаел Шумахер и Нико Розберг с "Мерцедес", Адриан Сутил - "Форс Индия", Фелипе Маса с "Ферари", Витали Петров - "Лотус Рено" и Пастор Малдонадо с болид на "Уилямс". Пилотът на "Макларън" - Люис Хамилтън, който се надяваше да направи късна атака към титлата, отпадна в 13-та обиколка на състезанието, когато направи неуспешен опит за изпреварване на Камуи Кобаяши от "Заубер".

Фетел приключи лошата си серия от три поредни състезания във Формула 1 без победа. Той е лидер в генералното класиране с актив от 259 точки, а неговият съотборник Уебър е втори със 167. Алонсо е трети със 157 точки, следван от Бътън със 149, Хамилтън със 146 и други.

При конструкторите начело е "Ред Бул" с 426 точки, "Макларън Мерцедес" има 295, а "Ферари" - 231.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна