Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста плевенчанина, обвинен че е снимал порно с момчета

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 40-годишния Румен Захариев. Той е обвинен, че е снимал порнофилми и клипове с момчета. Мъжът бе задържан на 26 август при специализирана полицейска акция, а в дома му бяха намерени компютри и дискове с материали с порнографско съдържание. Според разследвващите, Захариев се представял в интернет с различни имена и професии, канил момчета от Плевен на почерпка, след което осъществявал сексуални контакти с тях и ги снимал.

Според наблюдаващия прокурор Диана Маркова, престъплението е изключително тежко, с голям обществен отзвук. Вече са повдигнати обвинения за разврат и сексуални деяния с непълнолетни. Чрез иззетите от личния архив на мъжа записи, клипове и файлове, ще се установява самоличността на пострадалите.

Засега е ясно, че непълнолетните са били само от Плевен. Запознанството ставало чрез интернет сайтове. Следствието ще изясни имало ли е канал за незаконното разпространение на записите. Предстои проверка на IP /ай пи/ адресите, с които обвиняемият е обменял информация в мрежата. По сигнал на прокурор Маркова Агенцията за закрила на детето ще извърши проверка дали е необходима защита за 10-годишния му син.

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна