Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъденият за атентата над Локърби ал Меграхи е открит "на смъртно легло" в Триполи

Осъденият за взривяването на американския самолет над шотландското село Локърби през 1988 г. либиец Абдел Басет ал Меграхи е бил открит в Триполи "на смъртно легло", съобщи Си Ен Ен. Пред кореспондент на телевизията синът на Меграхи заяви, че той е в много тежко здравословно състояние:

Няма лекар, телефоните не работят, за да потърсим помощ...Той спря да се храни и понякога изпада в кома...Ако бъде върнат в Шотландия, баща ми ще умре по пътя.

Междувременно либийските бунтовници обявиха, че няма да депортират Меграхи. "Няма да дадем никой либийски гражданин на Запада. Ал Меграхи вече беше съден и няма да бъде съден отново. Ние не предаваме либийски граждани, това го прави Кадафи", заяви в Триполи министърът на правосъдието в бунтовническото правителство Мохамед ал Алаги.

Абдел Басет ал Меграхи бе осъден в шотландски съд за взривяването през 1988 г. на самолет на Пан Ам, при което загинаха 270 души. Шотландските власти го освободиха през 2009 г. след лекарски твърдения, че той ще умре от рак до няколко месеца.

По публикацията работи: БНР; СНН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна