Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха двама за незаконна банкова дейност

Снимка: БГНЕС

Последно обновяване: 18:10 ч.

Задържани са двама от членовете на организирана престъпна група, заподозряна в извършване на незаконна банкова дейност в цялата страна.

Операцията на служители от ГДБОП е осъществена в рамките на досъдебно производство. Антимафиотите работили по информация за група от няколко души, заподозряна за извършване на незаконна банкова дейност. Според подозренията на разследващите, участниците са осъществявали незаконната си дейност на територията на цялата страна. Спрямо длъжниците си, те извършвали насилствени действия, изнудвали частни и юридически лица с цел печелена на обществени поръчки и принудително прехвърляне на собствеността на фирми. Има двама задържани, потвърди заместник градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

Има двама задържани по дело, което се води в Софийска градска прокуратура. Двете лица са задържани във връзка с обвинения за организиране и участие в група с цел извършване на изнудване или рекет, на популярен език да го кажем. Едно от лицата има обвинение за извършване на конкретни изнудвания.

В рамките на спецоперацията са извършени претърсвания на адреси, ползвани от задържаните във фирмени офиси, както и в жилищни помещения.

Джамбазов уточни, че полицейската операция няма нищо общо с охранителната фирма VTA Секюрити сървиз.

Искам да уточня, че говорим за наказателно производство, говорим за конкретни действия на конкретни лица, в никакъв случай не става въпрос за фирма, подчерта още Божидар Джамбазов.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна