Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Живков: Можехме и повече, но трябва да сме доволни и от този резултат

Юношеските ни национали се завърнаха от световното първенство по волейбол в Аржентина
Снимка: fivb

 

Волейболистите от юношеския ни национален отбор по волейбол се завърнаха късно снощи от Аржентина, където успяха да завършат на 6-то място на световното първенство. Заради изригването на вулкан на територията на Чили, който забави полетите в Южна Америка, младите "лъвчета" пътуваха с автобус над 800 километра от Баийя Бланка до Буенос Айрес и си пристигнаха у нас след близо 36-часово пътуване.

Селекционерът на тима Мирослав Живков заяви, че е доволен от представянето, защото според него първите 10 отбора в класирането са били много силни и с изравнени възможности. Живков сподели в предаването "На финала" по Хоризонт, че сега е много важно как ще продължи работата с тези момчета в следващите 2 години, за да може след време те да бъдат свежи попълнения в мъжкия национален тим:

"Направихме много добро класиране. Играхме с отбори, чиито сили бяха много изравнени. Бяхме в една много тежка група, така че излизането от нея само по себе си е успех. Мисля, че направихме максимума. Борихме се за всяка една точка и за всеки един гейм. Естествено винаги може повече, но трябва да оценим и постигнатото.", каза Живков.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна