Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сръбски парламентаристи ще посетят Народното събрание

Снимка: БГНЕС

През последните месеци сътрудничеството между парламентарните комисии на законодателните ни органи е станало все по-активно, ползотворно и резултатно. Това констатираха председателките на Народното събрание Цецка Цачева и на Скупщината Славица Джукич - Деянович.

По време на визитата си в Скупщината, Цачева отправи покана за посещение в България към депутатите от сръбската комисия по европейска интеграция, за да се запознаят с работата на българските си колеги от комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове.

Цецка Цачева и Славица Джукич - Деянович бяха категорични, че българският опит в усвояването на средствата от европейските фондове може да бъде особено полезен за сръбската страна.

Централна тема на двустранната среща бе регионалното партньорство и Процесът за сътрудничество в Югоизточна Европа. Обсъдени бяха и приоритетите на сръбското председателство на организацията.

Председателя на НС Цецка Цачева е в Белград за неформална среща на жените - председатели на парламентите от ЕС. Инициатор на неформалния клуб на жените - председатели на парламенти от Европейския съюз е председателят на австрийския парламент Барбара Прамер. Миналата година домакин на срещата на жени - председатели на европейски парламенти беше България. Тогава по предложение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева форматът на срещата бе разширен и в него вече участват и жени - председатели на парламенти на страни - кандидати за членство в ЕС.

По публикацията работи: Николай Кръстев - кор. на БНР в Белград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна