Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След края на септември става ясно дали ще могат да увеличат пенсиите

Снимка: БГНЕС
Дали могат да бъдат увеличени пенсиите ще стане ясно, след като мине деветмесечието, заяви във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Миналата седмица той беше смъмрен от премиера Бойко Борисов, че прибързано се е изказал за увеличаване от 1-ви януари, преди за това да има решение на правителството:

Премиерът е напълно прав. След обсъждане на макрорамката на бюджета за следващата година, тогава Министерски съвет ще вземе решение точно какви са възможностите и какво трябва да се направи. Мисля, че трябва да изчакаме още малко, да мине деветмесечието и тогава ще стане ясно.

Министър Младенов съобщи, че между 400 и 450 хиляди лева месечно ще бъдат давани за издръжка на социалните трапезарии. Те ще бъдат отворени от 1 октомври и ще работят до 30 април следващата година:

От първи октомври продължава дейността на социалните трапезарии, които ги открихме преди две години. В 135 общини имат разкрити социални трапезарии, в които ще продължат да се хранят около 10 500 човека всеки ден. Става въпрос за хора, които са от уязвимите групи, които нямат възможност сами да се грижат за себе си.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна