Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна три обвинения на Владимир Пелов

Снимка: Архив

Софийската окръжна прокуратура повдигна три обвинения на Владимир Пелов.
Той бе обявен за издирване в края на август, след като обра накити от златарско ателие в града.

Обвиненията са за грабеж на златни накити от магазин в Ботевград, за опит на убийство на полицейски служител при РПУ в града и за отвличане на тричленно семейство, с чиято кола успя да се изплъзне на полицията. В петък прокуратурата ще поиска Пелов да остане в ареста.

Опитът за умишлено убийство на полицейски служител се наказва от закона с до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор. За грабеж се предвиждат 15 години затвор, а за отвличане - от 7 до 15 години. Ако присъдата му е различна от доживотна, Пелов ще трябва да излежи и 8 години от предишната. Той вече е осъждан за грабеж, придружен с убийство и е получил наказание 20 години затвор, от които е изтърпял 12 години, преди да бъде предсрочно освободен заради отличните си резултати на кандидатстудентските изпити.

Предполагаемият съучастник на Пелов Димитър Иванчев е в ареста от седмици. Той предпочете да остане там, защото се страхуваше за живота си. Срещу него не е повдигнато обвинение за опит за убийство, защото не е бил въоръжен

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна