Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осемнадесет са задържаните запалянковци след ЦСКА - "Локомотив" Пловдив

Снимка: Архив

18 запалянковци са задържани вчера преди по време и след проведената среща между отборите на ЦСКА и „Локомотив" Пловдив за нарушаване на обществения ред. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

За притежание на наркотични вещества са задържани двама пловдивчани, срещу които са образувани досъдебни производства. Срещу един фен на ПФК „Локомотив" Пловдив е образувано досъдебно производство за нарушаване забраната за посещение на футболни мачове. Четирима пловдивчани, опитали да прескочат оградата на стадиона, след като били отстранени за употреба на алкохол, са задържани и отведени в Първо районно упревление на полицията.

Петима пловдивски фенове попаднали в ареста, след като запалили факли по време на мача. Един от тях е освободен като несъпричастен към случая. За неизпълнение на полицейско разпореждане и отправяне на обиди към органите на реда фен на ЦСКА бил задържан в Първо РУП.

След приключване на футболната среща в района на паметника "Левски" за нанасяне на побой на фен на „Левски” са задържани четирима цесекари. Те са отведени в Пето РУП. По време на извършване на проверка на посетителите на футболната среща са отстранени 24 фенове в нетрезво състояние.

Предстои докладване на събраните материали в Софийска районна прокуратура и налагане на наказателни мерки срещу задържаните нарушители.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени