Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

600 хиляди ученици прекрачиха училищния праг

Снимка: БГНЕС

600 хиляди ученици прекрачват днес прага на класните стаи. От тях 63 хиляди са първолаци. В православните храмове в цялата страна бяха отслужени молебени и водосвети за здрава, мирна и успешна учебна година.

Министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че до 5 години трябва да се извърши пълна електронизация на целия учебен процес:

Проектът за информационни комуникационни технологии в образованието стартира още през 2003 година, но беше временно спрян заради одити, но сега ще продължи. Родителите не просто по мейла ще получават информация за двойки, шестици и така нататък, те ще могат да влязат в целия учебен процес и да го подпомагат. Трябва да създадем електронната магистрала за нашите деца.

Електронното обучение ще се осъществява с европейски средства по проект за административния капацитет, за който са отделени 30 милиона.

През ноември месец се очаква новият закон за образованието да влезне за обсъждане в Народното събрание. Образователният министър Сергей Игнатов увери, че учебната година в цялата страна е стартирала в спокойна среда. Той посрещна празника днес в 133 и 140 училище в София.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна