Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитата на Лазар Колев заподозря първата инстанция в пристрастност

Снимка: БГНЕС
Защитата на Лазар Колев, осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски, настоя да бъде извадено от архива старо дело срещу него за изнасилване. Пловдивският апелативен съд допусна искането, както и разпит на нови свидетели

Адвокатите Марин Марковски и Димитър Марковски подозират първата инстанция в пристрастност, тъй като по това старото дело адвокати на Колев са били съпругът и свекърът на първоинстанционния съдия Ивета Парпулова. Ще бъде разпитана и майката на Колев - Марияна Тодорова. Съдът уважи и друго искане на защитата - за разпит на бившия заместник директор на областната дирекция на полицията в Пазарджик Гето Гетов, който е бил един от първите, пристигнали на мястото, където са открити телата на двете сестри. Магистратите не уважиха искането на адвокатите за ДНК експертиза на ноктите на убитите момичета.

Прокуратурата настоя показания да дадат още петима полицейски служителили. Съдът уважи и това искане.

Майката на убитите, Фани Белнейска беше в съдебната зала, но отказа всякакъв коментар. Следващото заседание на Пловдивския апелативен съд е насрочено за 20 октомври.

По публикацията работи: Кремена Данева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени