Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експертизата не намери вина в лекаря за смъртта на децата в Пазарджик през юни

Снимка: БГНЕС

Приключи прокурорското разследване за смъртта на двете новородени бебета на 15 юни в пазарджишката болница. Медицинската експертиза не е установила лекарска грешка. Инцидентите станаха причина ръководителят на екипа д-р Симеон Атев да подаде оставка.

Експертизата, която прокурор Станка Димитрова поиска,  категорично е установила, че доктор Симеон Атев е действал съобразно добрата лекарска практика и не е допуснал грешка.  В нощта срещу 15 юни в болницата в пазарджик починаха четири новородени. 3 от тях - заради вродени малоформации и едно от усложнение, вследствие странично разположение на плода. Разследването не е намерило доказателства, че по време на дежурството доктор Атев е употребил алкохол, както твърдяха родителите на едно от децата.

По време на разследването медицински работници твърдяха, че поведението на Атев е било неадекватно и непрофесионално. За непрофесионално поведение говореше и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Очаква се в едномесечен срок досъдебното производство срещу Атев да бъде прекратено. Вярвах, че ще има такъв развой. Аз съм жертва на колеги и съм невинен, коментира доктор Симеон Атев.

По публикацията работи: Невена Петрова – кор. на БНР в Пазарджик

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени