Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявените от Кадиев за изнудвачи ще го съдят

Съветниците от ГЕРБ Орлин Иванов и Радослав Тошев и областният управител Данаил Кирилов ще заведат дела срещу кандидата за кмет от БСП Георги Кадиев. Тримата бяха посочени от Кадиев като замесени в изнудването на Росен Плевнелиев.

Лъжите на Георги Кадиев - кандидат за кмет на София от БСП, достигнаха своя апогей днес, каза общинският съветник от ГЕРБ Орлин Иванов. Той припомни, че това не е първият случай, в който кандидат за кмет от БСП сътворява компромат.

Първият доклад по замяната на терени между Столичната община и "Линднер" от пролетта на 2007 година е внесен от Иван Нейков и Атанас Тасев, посочи Орлин Иванов. Въпреки приемането на доклада, той не е изпълнен от "Софийски имоти".

Вторият доклад е следствие на бездействието на "Софийски имоти" и е внесен на 26 февруари 2008 година от Данаил Кирилов, Орлин Иванов и Радослав Тошев. Неговата цел е била изваждането на имотите от капитала на "Софийски имоти".

С третия доклад от 16 октомври 2008 година, внесен от Данаил Кирилов, са подобрени параметрите на сделката. При гласуването целият Общински съвет е бел "за" с изключение на петима общински съветници.

"Четири години Георги Кадиев подсвиркваше и критикуваше без да е внесъл нито един доклад за инфраструктурни проекти," посочи Радослав Тошев. Според Тошев срамно за града е да има кандидат-кмет като Кадиев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна