Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина при взрив в служба на ООН в Сомалия

Войник от Бурунди, служещ в мироопазващата мисия на Африканския съюз в Могадишу
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Най-малко един човек е загинал при мощна експлозия, избухнала в представителството на Службата за борба с противопехотните мини към Организацията на обединените нации (ООН) в столицата на Сомалия Могадишу. Това са съобщили свидетели за агенция Франс прес.

Взривът е унищожил автомобил на паркинга на службата и е причинил смъртта на човека, който бил в колата.

Експлозията се случи вътре в комплекса (на службата на ООН). Мога да видя останките от колата, унищожена при взрива и тялото на най-малко един човек, заявил Абдулахани Ахмед, свидетел на инцидента. Друг очевидец - Муктар Иса, казал, че експлозията е била много силна и унищожила част от стена на комплекса.

Представител на ООН в Могадишу, пожелал анонимност, потвърдил, че експлозията е унищожила кола в комплекса на службата, но не разкрил повече подробности.

Службата на ООН за борба с противопехотните мини се занимава с програма за унищожаване на мини и разяснява опасностите от тях. Комплексът й в Сомалия се намира близо до летището в Могадишу. Това е един от районите, които се смятат за най-безопасни в разкъсваната от конфликти страна, защото там е базата на 9000 войници от мироопазващите сили на Африканския съюз.

По публикацията работи: Франс прес / Мария Петрова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна