Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Ако Кирил Рашков е нарушил закона, ще отговаря за това

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако арестуваният Кирил Рашков е нарушил закона, ще отговаря за това. В Димитровград Борисов обяви, че отговаря на смутителите на реда със строежи на пречиствателни станции, детски градини и пътища. Кирил Рашков е бил разработван от полицията 15 дни преди да се случат събитията в Катуница, съобщи министър-председателят и допълни:

Всеки ден зад нас виждате какво остава. Ние ще я градиме България, ако искат да я рушат, да я рушат. Всеки, който наруши закона е прибран и са му повдигнати обвинения и аз помолих вашите колеги, медиите, да отидат да видят, че още преди 15 дена са започнали тези мероприятия. Еми ако не беше се случило това, просто нямаше да им обърнете внимание, че са арестувани сега.

Премиерът откри близо 30-километрова третокласна пътна мрежа на стойност над 15 милиона лева, която се намира на територията на Хасково и Кърджали с думите:

В условията на най-тежка криза, когато виждате светът се тресе, ние строим и пускаме в експлоатация повече, отколкото от 30 години не са пипани тия пътища. Огромни усилия на много хора и всичко това със съфинансирането 80 процента от ЕС. Тези пари преди две години бяха спрени, а сега с тези пари и с нашите 20 процента, които финансираме се получава това, което виждате. С магистрала "Марица" аз съм убеден, че този регион ще стане много, много хубав. Съжалявам, че за Северна България толкова време е загубено. До две години с "Марица" и с "Тракия" , с жп. линията, която правим, бързата Пловдив - Свиленград, този регион ще стане много, много привлекателен за инвестиции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени