Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Федерацията саботираше работата ми преди и по време на световното

 

Старши треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика Илиана Раева направи ужасяващи разкрития относно лагера на националния отбор в Монпелие преди световното първенство.

"Условията, в които бяхме поставени бяха унизителни - ние трябваше да караме автобусите и не е вярно, че за това са виновни французите. Те ми казаха, че са изпратили оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино. Французите зарязаха организацията на световното първенство, направиха блестящи условия в залата, изкараха 500 деца, за да може националният отбор на България да тренира. Домакините бяха страшно притеснени. В крайпътното заведение чакахме един час да ни сервират, момичетата ядяха и тръгвахме от там за втора тренировка. Тези момичета така станаха световни шампионки. Не може да си представите през какво унижение минахме. Три от тях отказаха да ядат, не винаги можеше да поръчаме това, което искаме за спортисти. Обърнах се към децата и им казах, че в живота се случват такива неща, обърнах го на чувство на хумор - кой е като нас, колко мотели ще видим. Трябваше да ги държа в кондиция, а те тренираха по осем часа и нямаха шанс да почиват между двете тренировки. За мен това бе саботиране на моята работа. Бяхме поставени в най-унизителното положение, в което може да бъде поставен един национален отбор.", завърши Раева.

Президентът на федерацията  Мария Гигова заяви, че искрено съжалява да проблемите на българския отбор по време на лагера в Монпелие.

"Искрено съжалявам за всички тези неудобства, които отбора е изпитал в първата част на лагера, но действително един такъв лагер в чужбина винаги крие някакви неизвестни. Нашите условия, които ние поставиха на французите бяха - да се осигури зала с два килима минимум, те ни осигуриха четири килима; хотел, който да бъде в близост до залата, да има нормални условия, защото това все пак е национален отбор. И последното ни изискване беше да не са някакви свръхцени. Никога не сме предполагали, че момичетата могат да бъдат настанени в такива условия.", каза Мария Гигова.

Тя добави, че до тук лагера в Монпелие струва 15 хиляди евро, а "ще има и още".

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна