Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Кръстев: По 20 лева е платено на хората в микробуса-убиец

Снимка: Архив

По 20 лева е платено на мъжете от микробуса, който премаза 19-годишния Ангел Петров. Версията за поръчковото убийство беше оповестена от председателя на регионалния синдикат "Подкрепа" в Пловдив Атанас Кръстев, който се позова на подаден сигнал от Столипиново.

Според Кръстев в сигнала до синдиката се твърди, че петимата мъже в микробуса-убиец са били наети от близък на Кирил Рашков.

Това са лица, които са извикани от много приближен представител, който живее между другото в Столипиново. Това лице фактически е заплатило по 20 лева да се свърши някаква работа.

В синдиката е постъпила и информация, че Кирил Рашков получава пенсия от държавата без необходимия трудов стаж, посочи Атанас Кръстев.

Как този човек е пенсиониран, защото ясно е че сто точки господин Рашков едва ли може да събере при редовно пенсиониране, имайки предвид годините, в които е бил в затвора и реално погледнато няма никаква информация той да е работил.

От "Подкрепа" заявиха още, че случилото се в Катуница e пример за силовата система на олигархията в България: 

Хора като Кирил Рашков не са само в Катуница и не са само роми. В България има много "кирил-рашковци" от различни етнически произходи.

Директорът на РУСО-Пловдив Розалия Джинева заяви, че е направена проверка за социалния статус на Рашков, но отказа да предостави информацията, с мотив, че тя е лична.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна