Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник започват работа социалните кухни в цялата страна

Снимка: Даниела Костадинова

От понеделник започват работа социалните кухни в цялата страна. В тях през есенно-зимния сезон ще се хранят над 11 000 души. Това обяви в Девня социалният министър Тотю Младенов. Той допълни, че се обсъждат и допълнителни мерки за даване на по-голям бонус на хората, които продължават да работят и след като са изпълнили условията за пенсиониране:

Искаме да ги стимулираме. В момента те получават един бонус от 3 % за всяка година, останала по-дълго на пазара на труда след пенсиониране. Смятаме да го направим 4 %. От първи януари, още от догодина.. Така, че да има един по-голям стимул хората да останат по-дълго на пазара на труда. Това е изключително важно.

Министър Младенов каза още, че е рано да се обсъжда предложението на КНСБ за коледни добавки за пенсионерите, докато не се разгледа макрорамката на бюджета за следващата година. До края на годината не могат да се увеличат и надбавките за деца, но стремежът е да се увеличават социалните услуги за деца и ще се запази платеното майчинство, което е с най-дълъг срок в Европа, уточни министърът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна