Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внукът на Кирил Рашков се предаде

Снимка: БГНЕС

Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, който беше обявен за общодържавно издирване се е предал на властите. Срещу него беше образувано дознание след сигнал за заплаха за убийство. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, уточни районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Тези заплахи стоят в основата на напрежението в Катуница, каза говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гаврилов:

Това е един от случаите, който е провокирал целия инцидент, заедно със заканите отправени от Кирил Рашков и в последствие се стига до ескалация на целия конфликт.

Кирил Рашков- младши не е имал намерение да се укрива, подчерта адвокатът на дядо му Даниел Ангелов:

Нито се е крил, нито е имал намерение да се укрива. В момента, в който е разбрал, че е търсен, отива и се предава доброволно.

Адвокат Ангелов обяви още, че няма да бъде обжалвано решението на Асеновградския районен съд от петък, който остави в ареста Кирил Рашков.

По-рано днес Асеновградската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу внука на Кирил Рашков за отправени от него заплахи в деня, когато в Катуница беше прегазен 19-годишният Ангел Петров. Това съобщи районният прокурор Калоян Димитров.

Кирил Рашков младши е обявен за общодържавно издирване в неделя. Жалбата за отправени заплахи е подадена от Веселин Христов - мъжът, който живее на съпружески начала с настойницата на загиналия Ангел Иванка Петрова.

Въз основа на жалбите на двамата за събитията в Катуница, случили се на 23 септември по обед, беше обвинен и задържан Кирил Рашков - Цар Киро.

Информацията е на кореспондента на БНР Кремена Данева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна