Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондът за лечение на деца е договорил разсрочено плащане на трансплантацията на Силвия

Снимка: Архив
Фондът за лечение на деца е договорил животоспасяващата чернодробна трансплантация на 8-месечната Силвия да бъде платена разсрочено. Това ще позволи детето да замине незабавно, научи "Хоризонт". За да се спаси живота й, Силвия трябва да замине за Хамбург веднага, смятат лекуващите й лекари тук. Операцията ще струва 230 000 лв. Фондът може да отпусне не повече от 180 000 лв. и останалите средства се набират чрез благотворителна кампания.

Недостигащите средства се набират с помощта на организацията "Спаси, дари на". Оттам съобщиха за "Хоризонт", че след стартиралата медийна кампания Асоциацията на чернодробно трансплантираните и Строителната камара са поели ангажимент да дарят почти цялата необходима сума в размер на 50 000 лева. Ако това се случи, Силвия ще замине на лечение заедно със семейството си до края на седмицата.

Детенцето е с тежка чернодробна недостатъчност, тъй като е родено със запушени жлъчни пътища. и чернодробната трансплантация е единственият му шанс за живот. Донор ще бъде майката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени