Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинение на Кирил Рашков-младши

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение срещу внука на Кирил Рашков, който вчера се предаде сам, след като беше обявен за общодържавно издирване. Кирил Рашков-младши е обвинен за отправени от него заплахи минути преди инцидента в Катуница, при който беше прегазен 19-годишният Ангел. Това заяви говорителят на пловдивската окръжна прокуратура Галин Гаврилов. От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщават, че Кирил Рашков-младши е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Заканата е отправена по адрес на Веселин Христов, който има близки отношения с убитото момче. Той живее на съпружески начала с лелята на момчето. До инцидента с прегазването на младежа се е стигнало няколко минути по-късно. Задържан е за срок от 72 часа от вчерашна дата. Продължаваме работа по случая, свързана със събиране на доказателства. В рамките на тези 72 часа ще се преценяват доказателствата от гледна точка на това дали да се внесе искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия, дали е налице опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, което би било основание ние да искаме неговото задържане за постоянно.

Съдът глоби с хиляда лева адвоката на фамилията на Кирил Рашков - Даниел Ангелов. Той не се яви днес на съдебно заседание в Пловдивския апелативен съд по обжалване на мерките за неотклонение на подзащитните му Георги Йорданов и Спас Христов. Двамата са в ареста, след като блъснаха с коли четирима души пред къщата на Кирил Рашков в първата вечер на размириците.

Апелативният съд в Пловдив насрочи заседанието за 15 часа, когато обвиняемите ще се явят с назначен служебен защитник.

Информация на Кремена Данева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна