Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внукът на Кирил Рашков остава в ареста

Внукът на Кирил Рашков остава в ареста, реши Районният съд в Асеновград. Според магистратите, има реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. Обвинението срещу Кирил Рашков-младши е за отправена заплаха за убийство срещу Веселин Христов, близък на прегазения на 23 септември в Катуница Ангел Петров.

По думите на прокурора по делото Венелин Савов шестима свидетели, петима от които - очевидци, са посочили, че именно Рашков-младши е отправил заплахите срещу Веселин Христов малко преди Алгел да бъде прегазен от микробуса. Прокурор Савов представи и документ от Софийската районна прокуратура за прекратено производство срещу Кирил Рашков-младши за лека телесна повреда от 2009 година. Независимо че това му осигурява чисто съдебно минало, според обвинението внукът на ромския бос е с лоша личностна харастеристика -"общувал с криминално проявени лица, безработен, не се ползва с добро име".

Съдът се съобрази, както с тези, така и с други мотиви на прокуратурата за оставането на Рашков-младши в ареста. Според магистратите има опасност той да се укрие, тъй като посоченият от него постоянен адрес е в Пловдив, а в същото време днес декларира, че пребивава в Катуница. Освен това често пътува в чужбина и е бил обявен за общодържавно издирване.

Самият Кирил-Рашков младши поиска в съдебната зала да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение и не отговори на журналистическите въпроси - защо е отправил заплахите и как се издържа след като е безработен.

По време на съдебното заседание стана ясно, че 28-годишният Рашков е вдовец, с две деца - на 4 и 9 години и е с основно образование. Ако той се възползва от правото си да обжалва наложената му най-тежка мярка за неотклонение, заседанието на Пловдивския окръжен съд ще се състои на 11 октомври.

Информацията е на кореспондента ни в Пловдив Кремена Данева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна