Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношеският ни национален отбор по футбол играе в памет на загиналите в Катуница

Две европейски футболни квалификации за юноши до 19 години се играят в Пловдив. Средствата от квалификацията между България и Русия ще отидат за семействата на двамата загинали младежи от село Катуница. 19-годишният Ангел Петров беше премазан от микробус, а 16-годишния Павел почина от сърдечна недостатъчност по време на безредиците в пловдивското село

На днешната спортна проява се събраха близо 2000 души. Още преди срещата бяха продадени 1500 билета по 2 лева. Това означава, че са събрани поне 3 000 лева, с които ще бъде изработена и поставена паметна плоча на двамата младежи. Останалата част от парите ще отиде в помощ на техните семейства.
На стадиона се продават и артикули на българския национален отбор по футбол, като процент от всяка продажба ще бъде отчислен по равно за клубовете на привържениците на "Локомотив Пловдив 1926" и "Ботев Пловдив 1912".

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Ангел и Павел. За националния химн всички станаха на крака. Опънати бяха и плакати "Няма да забравим", "Няма да простим", "Бог да пази България" и др.


Йордан Данчев - Радио Пловдив

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна