Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловният билет няма да поскъпва

Снимка: БГНЕС

Ловният билет няма да поскъпне, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов. Той категорично отхвърли идеята на подчинените му от Агенция по горите ловците да плащат 10 лева повече.

Знаете, че самият аз съм ловец и никога не бих гласувал за нещо подобно. Някой от Агенцията по горите се е престарал. До тези пари ли Агенцията по горите опря? Това че ще уявеличат с 10 лева ловния билет на тия 130 хиляди човека, те по принцип голямата маса ловци са хора, които, нали, или пенсионери, нормални хора, и за тях 10 лева, примерно, са си 10 лева. Никой с мен не го е съгласувал.

Найденов обяви, че ще забрани лова в неделите на изборите на 23 октомври и на балотажа. Причината е да не стават инциденти. За сметка на това ловният сезон ще се удължи с две недели до края на януари 2012 г.

Другото, което искам да кажа на ловците, е, че заради двата дни на избор - първият тур и след това балотажа, ще бъде забранен ловът, но ние ще компенсираме ловците с две съботи и недели след края на ловния сезон, т.е. те ще ловуват не до 15, а до 30 януари. И надявам се да се разберем с Ловно-рибарски съюз да се седне и да се направи нов, модерен Закон за лова, защото ловът освен хоби, може да бъде и добър бизнес.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна