Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 6000 бивши служители на "Кремиковци" ще получат неизплатените си заплати

След близо 4 години 6273 бивши работници и служители на "Кремиковци" ще получат своите неизплатени заплати и обезщетения. Това съобщи лидерът на синдикалната федерация "Металици" към КНСБ Васил Яначков. За изплащането им са предвидени близо 53 милиона лева.

На работниците, освободени от комбината през периода от 6 август 2008 до 28 февруари тази година ще бъдат изплатени 50 699 000 лева. Още 2 170 000 лева ще се изплатят на работилите в "Кремиковци" до 28 февруари 2011 г. - около 1000 човека по ликвидационните процедури.

Предстои решение на Апелативния съд във връзка с възраженията, които бяха отправени, да се произнесе градският съд по искане на синдика за разрешение за разплащане., посочи Васил Яначков.

Синдикът и синдикатите са изготвили график, по който от 31 октомври кремиковските работници трябва да посетят комбината, а там ще сключат договор с банковата институция и ще получат дебитните си карти.

В "Кремиковци", в сградата на строителите, там е кадри на "Кремиковци". Днес-утре ще бъде публикуван на сайта на "Кремиковци", на сайта на КНСБ и на федерация "Металици" графикът и списъкът., каза още Васил Яначков.

Според него интересите на работниците са защитени напълно:

Всички осигуровки на тези хора са обезпечени и те ще бъдат преведени. Никакви права по отношение на осигуряване, на каквото и да било друго няма да загубят хората.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени