Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Членовете на ОИК в Пловдив обмислят да заведат дело срещу и.д. кмет Александър Долев

Членовете на Общинската избирателна комисия в Пловдив обмислят да заведат дело срещу изпълняващия длъжността кмет Александър Долев за обида на длъжностни лица. Поводът е неговото нахлуване в Изчислителния център на комисията миналата нощ в 2.30 ч.

Долев нарекъл членовете на ОИК "отрепки" и "най-некадърната комисия", която е виждал, а това според председателя й Илиян Иванов подлежи на санкция от Наказателния кодекс, защото членовете на ОИК са длъжносттни лица. Напрежение между комисията и изпълняващия длъжността кмет имаше и в петък, когато възникна спор за съхраняването на чувалите с бюлетините. От комисията настояваха през нощта след изборите те да бъдат извозени и оставени в панаира, но от общината отказаха.

"Предотвратих нарушение от страна на Общинската избирателна комисия", каза днес Александър Долев и подчерта, че ще бъде спазена всяка буква на закона. Стотици членове на СИК осъмнаха тази сутрин в Общинската комисия в панаира в очакване да подадат протоколите си. Според тях бумащината е прекалено много и това е забявило обработката на документите.

Информацията е на кореспондента на БНР в Пловдив Кремена Данева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна