Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скромният тим на "Леванте" пред "Реал" и "Барселона" в Испания

Футболистите на "Леванте" вече са начело в класирането в Примера дивисион след 6-та си поредна победа
Снимка: БГНЕС

 

"Леванте" сензационно оглави класирането в испанската Примера дивисион, след като в последен мач от 9-ия кръг победи като гост "Виляреал" с 3:0. "Леванте", чийто бюджет е едва 20 милиона евро, излезе начело с точка повече от "Реал" Мадрид и 2 пред другия гранд "Барселона".

"Леванте" поведе с 2:0 още до почивката на стадион "Ел Мадригал" с два гола на Хуанлу. В 58-та минута Аруна Коне окончателно уби интригата в мача с трети гол, с който затвърди шестата поредна победа на отбора. На другия полюс е отборът на "Виляреал", който продължава с неубедителното си представяне и заема едва 16-о място в таблицата със 7 точки.

"Валенсия" остана на 5-то място в класирането, след като завърши 1:1 у дома срещу "Атлетик" Билбао. Домакините губеха с 0:1 до самия край на мача след гол за "Атлетик" на Икер Муниаин в 72-та минута. Гостите бяха на път да запишат трета поредна победа, но минута преди края Роберто Солдадо спаси точката за домакините с изравнителен гол след пас на Евер Банега.

"Атлетико" Мадрид направи трето поредно равенство в първенството, завършвайки 1:1 у дома срещу "Майорка". И двата гола в мача бяха отбелязани от дузпи. Гостите поведоха с попадение на Томер Хемед още във 2-та минута от 11-метров наказателен удар, отсъден за игра с ръка на защитника на "Атлетико" Силвио. 2 минути преди почивката Радамел Фалкао бе фаулиран в наказателното поле и сам превърна в гол отсъдената дузпа. Поредното равенство увеличи натиска върху старши треньора на "Атлетико" Грегорио Мансано.

"Осасуна" победи с 3:0 регионалния си съперник "Сарагоса" с голове на Раул Гарсия, Нино и Хавад Некунам и се изкачи на 10-то място в класирането.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна