Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дезертьори от сирийската армия убиха 7 души от силите за сигурност

Седем души от сирийските сили за сигурност са убити при нападение, извършено днес срещу конвоя, с който те се придвижвали в северозападната част на Сирия, предаде Франс прес, като се позова на правозащитници от сирийския Център за наблюдение на човешките права. Нападението е било извършено от предполагаеми дезертьори от сирийската армия. Конвоят е бил атакуван на входа на град Маарет ан Нуман, в провинция Идлиб. Сред убитите има един офицер. Няколко души са били ранени.

Сирийският национален съвет, обединяващ сирийски опозиционни представители и групи, предупреди днес, че не може да има диалог със сирийското правителство, докато то продължава да потушава със сила протестите на противниците на режима на президента Башар Асад. Според ООН в бунта срещу режима вече са загинали над 3000 души, предаде Асошиейтед прес. Съветът призова за международна защита за цивилните сирийци, като поиска в Сирия незабавно да бъдат допуснати арабски и международни наблюдатели.

Призивът бе отправен в навечерието на визита на делегация начело с премиера на Катар, която се очаква да пристигне в сряда, за да обсъди възможностите за национален диалог между опозицията и режима.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна