Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачка на "Ер Франс" рискува да обърка въздушния трафик във Франция

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Стачка на персонала на френската авиокомпания "Ер Франс" рискува да обърка въздушния трафик във Франция в дните на есенната ваканция.

Обявеният петдневен протест на стюардите и стюардесите  засега не ощетява тежко въздушния трафик, но прогнозите за следващите дни са предпазливи. На парижката аерогара "Шарл дьо Гол" днес са анулирани 20 процента от полетите на дълги разстояния. Останалият трафик е нормален, но не са изключени закъснения и отменени полети в последния момент, коментират служители на летището.  На летище "Орли" "Ер Франс" в въвела ограничение до сто души пътници за полети на средни разстояния.

Шест от седем синдиката на стюардите и стюардесите авиокомпанията призоваха към спиране на работа до сряда. Те протестират срещу плана за намаляване на екипажа за полетите на къси разстояния в някои самолети. Според служителите, това ще навреди на сигурността и качеството на обслужване. Новият директор на "Ер Франс" Жан-Сирил Спинета призова персонала към отговорност, за да не се разочароват клиентите заради една ненужна, според него, стачка.

Информацията е на Юлия Талева - кор. на БНР в Париж

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени