Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралийската авиокомпания "Куонтас" спря полетите си заради стачка

Снимка: БГНЕС

Австралийската авиокомпания "Куонтас" спря всички свои полети по света заради стачка на персонала, предаде Асошиейтед прес. Главният изпълнителен директор на "Куонтас" Алън Джойс заяви днес на пресконференция в Сидни, че всички самолети на авиокомпанията, извършващи вътрешни и международни полети, ще останат на земята за неопределено време, докато синдикатите, представляващи пилотите и наземния персонал, постигнат споразумение с ръководството за заплащането и условията на труд. Самолетите, които вече са били във въздуха при обявяване на решението, ще продължат до крайните дестинации.

През последните седмици "Куонтас" беше принудена на намали полетите и да променя разписанията заради поредица от стачки на персонала. По повод на стачката австралийското правителство каза, че ще предприеме действия за намеса в проточилите се спорове в авиопревозвача, предаде Ройтерс.

Членове на 17 делегации от Общността на нациите бяха блокирани в австралийския град Пърт, след като авиокомпанията "Куонтас" реши да спре полетите си, предаде АФП. Говорител на срещата на правителствените лидери от Общността заяви, че се обсъждат алтернативни възможности за придвижване. Той не уточни от къде са делегациите, но посочи, че "Куонтас" обслужва голям брой дестинации, като се започне от регионалните тихоокеански острови и се стигне до Африка. Във форума участват лидери и висши официални представители на 54 нации.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна