Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на ОИК в Банско подаде оставка

Снимка: Архив

Страшимир Марчев - кор. на БНР в Благоевград

Председателят на Общинската избирателна комисия в Банско Адриана Мелниклийска късно снощи подаде оставка по лични причини. На нейно място е назначена Христина Валеюва.

Изборите в планинския курортен град ще бъдат особено ожесточени - в Банско разликата между двамата претенденти за кметския пост Александър Краваров от ВМРО и Георги Икономов от ГЕРБ е 172 гласа.

Група от около 40 застъпници е пристигнала в курортния град рано тази сутрин от столицата и всички те са се регистрирали в ОИК. Опонентите им от другия щаб веднага са подали сигнал, че част от застъпниците са криминално проявени.

Полицията в Банско е предупредила другият предизборен щаб да отзове застъпниците си с мотива, че са криминално проявени.

От областната дирекция на МВР в Благоевград съобщиха, че тече проверка по случая, която трябва да установи дали са тези застъпници, има ли издирвани от органите на властта лица. Говорителката на благоевградската дирекция Гергана Моралиева изрично подчерта, че полицията не може да назначава или отзовава партийни застъпници. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна