Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Вестниците съобщават за поскъпването на ЖП-билетите и предстоящите уволнения в задлъжнялата БДЖ. "Започват масови уволнения в БДЖ, билетите поскъпват", гласи заглавието на Труд, който допълва, че спират 27% от влаковете, но най-губещите остават заради липса на алтернативен транспорт. "Дянков ли кара влака" пита Труд на първа страница. "Този път няма мърдане - или 2 000 железничари отиват на борсата, а други 11 000 остават, или всички заедно хлопват кепенците на БДЖ", пише в коментара.
"Дянков закрива Държавния резерв", съобщава Дума. Вестникът публикува коментар, озаглавен "Минимум съгласие за минималната заплата", в който отбелязва, че социалните партньори тепърва ще сближават позициите си по въпроса.
"Дянков вади ножицата", пише Стандарт и споменава, че финансовият министър е нахокал колегите си в правителството, недоволни от орязаните бюджети. Който се оплаква да си търси друга работа, никой не се е родил министър, цитира.

"Трус в ДАНС: режат заплати с една трета" -  пише 24 часа за съкращенията на бюджета за силовите структури.

"ГЕРБ се отказва и от третата си здравна реформа. Анонсираната промяна във финансирането на болниците догодина няма да се случи", пише Сега. Според изданието, въвеждането на новия метод на финансиране - диагностично свързаните групи, което трябва да замени клиничните пътеки, върви по-бавно от очакваното.

Сега отбелязва: "Евтиният ток за малкия бизнес и домакинствата остава".
Планираните промени в закона за енергетиката са водеща тема на Монитор. "Плащаме сметките за ток на вноски. Отпада забраната за такса електромер", пише вестникът.

Новинар публикува свое разследване, озаглавено: "Столичната община върти далавери с трафопостове".

"След изборите идва диктатурата на безпаричието", пише Новинар в коментар, озаглавен "Неразпознатият победител".

Вестниците отделят място и на развитието на кризата около Гърция и еврото. Темата е водеща за Капитал, който пита дали България има план "Б" при един "гръцки евро-калипсис, който би засегнал и гръцките банки".
"Никой не може да спаси Гърция, стигнахме дъното" - под това заглавие Монитор публикува интервю с художника Михалис Гарудис. "Най-големият страх на гърците е заплатите да не станат 400 - 500 лева", казва художникът, който дълги години твори в България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени