Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сметната палата отказа да завери финансовия отчет на МЗХ за 2010 година

Снимка: БГНЕС
Сметната палата отказа да завери финансовия отчет на земеделското министерство за 2010 година, съобщи председателят на палатата Валери Димитров. Ведомството е единствената бюджетна организация, която получи най-тежката оценка от извършени общо 172 одита. Валери Димитров посочи, че основният проблем e липсата на отчетност на хидросъоръженията, които се управляват от министерството.

Това са язовири, корекции на реки, тръби с огромен брой хидромелиоративни съоръжения, огромни по размери, огромни по стойност. Те не са инвентаризирани, не са остойностени и съответно не са осчетоводени като активи. Министърът каза, че до средата на следващата година, тъй като това е скъп и продължителен процес, ще приключи този процес по инвентаризиране и остойностяване на този хидромелиоративен фонд на държавата. Това са съоръжения, които са публична държавна собственост.

С резерви са заверени финансовите отчети на Министерския съвет, министерствата на вътрешните работи, на отбраната, на транспорта, на труда и на екологията, както и на Националната служба за охрана и Националната разузнавателна служба.

Информация на Юлиана Стоянова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна