Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпусна още 6 млн. лв. на МВР за 2011 г.

Снимка: БТА
Правителството отпусна допълнителни шест милиона лева по бюджета на МВР за 2011 г., които ще се осигурят от резерва за непредвидени и неотложни разходи. Средствата са за обезпечаване с горива за отопление, корабно и авиационно гориво, горива и смазочни материали до края на годината.

С друго решение правителството увеличи с 29 милиона лева капиталовите разходи на Министерството на отбраната, за да се доставят два вертолета „Пантер” по договор с „Юрокоптер”. Средствата са за сметка на намалените разходи за заплати в министерството в размер на 16 и половина милиона лева и на икономии и преструктуриране.

Министрите одобриха на подпис и двете нови наредби за заплатите и за атестирането в държавната администрация. С тях ще се въведе новият модел на заплащане, според който възнагражденията ще зависят от постигнатите резултати. Текстовете ще се доработват и засега не се посочва датата, от която новата система ще се въведе. На този етап се предвижда добавката за стаж и възраст да стане част от основната заплата, която ще формира 70 процента от възнаграждението. Така сегашните заплати няма да бъдат намалявани. Останалите 30 процента ще се формират от бонуси с постоянен и непостоянен характер определяни на базата на атестации на всеки 3 месеца. Новата система ще се отнася за заетите в централната и общинските администрации наети по трудово и служебно правоотношение. Предвижда се тя да бъде въведена и в администрации, които са работили по специални закони, като НОИ, Здравната каса, СЕМ, КРС и др.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени