Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йовица Арсич: Доволен съм от победата

Йовица Арсич и Тодор Стойков се завърнаха доволни от Белгия след победата на "Академик" над "Остенде" в турнира "Еврокъп"
Снимка: БГНЕС

 

Българският шампион "Академик" София стартира с победа груповата фаза на европейския клубен турнир по баскетбол за мъже "Еврокъп", след като победи белгийския "Остенде" с 66:65 точки като гост. Срещата бе оспорвана и интересна като след равенство в първите 10 минути - 16:16, "студентите" изоставаха с 6 точки на почивката - 26:32.

В другия мач от групата "АСВЕЛ" Вильорбан от Франция победи "Валенсия" от Испания с 87:78 (20:15, 14:12, 24:28, 29:23) точки. Звездата на домакините Тони Паркър записа 34 точки, 5 борби и 5 асистенции за 37 минути игра.

Следващата седмица в "Арена Армеец" ще гостува "АСВЕЛ Вильорбан", докато "Остенде" ще пътува до Испания за мач с "Валенсия".

Старши треньорът на "Академик" Йовица Арсич сподели, че според него и двата отбора са били много нервни, защото това е първи мач в турнира "Еврокъп" и добави:

Започнахме мача както искахме, но след това загубихме дисциплината си в атака, направихме доста грешки и губехме на полувремето. През втората част на мача играхме по-умно, направихме по-малко грешки в нападение и бяхме по-добри в защита. В края смятам, че психологически имахме предимство, защото играем като гост, а домакините са с по-голямото напрежение у дома. Моят отбор може да играе и по-добре. Нямаме достатъчно качествени мачове, а този турнир ще ни помогне в това отношение.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна